Recreatieprogramma

Wat kan je verwachten van het recreatieprogramma op de Berenkuil?!
Allereerst is het belangrijk om te weten dat wij niet werken met typetjes, geen treintjes over het park laten rijden en onze gasten op de camping niet lastig vallen. Daarnaast zijn er géén Bingo's of disco's en zijn er weinig activiteiten voor de kinderen ouder dan 12 jaar.  :) Kinderen ouder dan 12 jaar zullen bij ons weinig/geen leeftijdsgenootjes treffen.

De verschillende programma onderdelen zijn verdeeld in de volgende leeftijdscategorieën:

  • Miniberen 0 - 5 jaar
  • Kids 6 - 8 jaar
  • Rascals 9 - 12 jaar
  • Devils 13 - 14 jaar
  • Oldies 15 jaar en ouder

Hoe ziet het programma eruit in de zomervakantie?

We starten de dag met Miniberentijd, om 9.30 uur lezen we een verhaaltje voor, zingen we liedjes, doen we een spelletje of maken we muziek. Het is elke ochtend weer anders. 

De ochtend vervolgen we met knutselen! Elke dag om 10.00 uur is er knutselen voor de minberen en om 11.00 uur voor de kids en rascals. 

In de middag zijn er in elke leeftijdscategorie één of twee activiteiten, bijvoorbeeld een bosspel, sportspellen, theaterspelletjes, dansles of zandkastelen bouwen. 

Retteketet om 19.00 uur Berenpret! Elke avond om 18.45 uur wordt er een bel geluid en stromen de campinggasten richting het openluchttheater voor een half uur gezelligheid, zingen, toneelspel en gekkigheid. De Berenpret gaat altijd door, als het een keer regent is het in het Berenhol. 

Er zijn ook grote activiteiten, zo is er elke week een grote gezinsspeurtocht op woensdagmiddag. Daar kan je je (gratis) voor inschrijven en deze met het gezin gaan lopen, er is vaak een probleem wat opgelost moet worden, er helpen altijd vrijwilligers mee, onderweg is er wat te drinken, deze speurtocht is voor elke leeftijd leuk! 

Een andere grote activiteit is de Kinderkermis. Deze is op om de week op donderdag rondom het Berenhol. Daar kan je allerlei spelletjes doen en is altijd rondom een thema, bijvoorbeeld Piraten of Boven en Onder water. Hiervoor kan er een stempelkaart gekocht worden en vragen we per spelletje 0,25 cent, de opbrengst gaat naar KIKA. 

Om de week is er ook een BASP (Bonte Avond Soundmix Playbackshow) Hier kunnen kinderen zich voor opgeven om mee te doen met een zelf bedachte act, bijvoorbeeld dansen, zingen, goochelen etc. De BASP en de Kinderkermis wisselen elkaar af. 

Andere terugkerende activiteiten zijn bijvoorbeeld aquagym, op de Foto met Tippe (onze mascotte), Pyjamaparty voor de miniberen, volleybal voor de oldies, weerwolven voor de devils en oldies en er is jaarlijks een COLOR RUN, deze wordt altijd georganiseerd als de camping niet meer helemaal vol staat. 

Er is een recreatieprogramma in alle officiële schoolvakanties, in de weekenden vanaf de meivakantie tot de zomervakantie én in de miniberenweek, een speciaal weekje voor de miniberen voordat de eerste regio vakantie krijgt. In 2023 zal de miniberenweek van 1-8 juli zijn. De laatste Berenpret is op zondag 3 september.